Papa pozvao vjernike da svaki dan Marijinog mjeseca mole za mir u Ukrajini

2 svibnja, 2022

"Patim i plačem misleći na patnju ukrajinskog stanovništva, a posebno onih najslabijih, starijih osoba i djece", rekao je danas Sveti Otac.

Papa Franjo pozvao je u nedjelju 1. svibnja sve vjernike i vjerničke zajednice da od danas, prvoga dana mjeseca koji je na poseban način posvećen Mariji, svakoga dana mole za mir u svijetu, posebno u Ukrajini.

Nakon molitve Kraljice neba Papa se osvrnuo na stanje u Ukrajini odakle „stižu užasne vijesti o protjeranoj i deportiranoj deci”. Papine su misli s „ukrajinskim gradom Mariupoljem, ‘Marijinim gradom’, kojeg se barbarski bombardira i razara“.

„I sada, i s ovoga mjesta, ponavljam molbu da se osiguraju sigurni humanitarni koridori za sve koji su zarobljeni u čeličani tog grada. Patim i plačem misleći na patnju ukrajinskog stanovništva, a posebno onih najslabijih, starijih osoba i djece. Pristižu čak i strašne vijesti o protjerivanju i deportaciji djece. I dok svjedočimo sablasnom nazadovanju humanosti, pitam se, zajedno s toliko tjeskobnih ljudi, tražimo li uistinu mir; postoji li volja za izbjegavanjem kontinuirane vojne i verbalne eskalacije; čini li se sve što je moguće da oružje utihne?“, zapitao se Papa.

Na kraju je Sveti Otac uputio usrdan apel: „Ne smije se podleći logici nasilja, izopačenoj spirali oružja. Valja nam slijediti put dijaloga i mira“.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram