Papa: Život je svet i nepovrediv; ne možemo ušutkati glas savjesti

24 svibnja, 2022

U pozdravima nakon molitve Kraljice Neba, Papa je među ostalima pozdravio sudionike nacionalne manifestacije „Biramo život“ u Rimu te im zahvalio na njihovom zalaganju u korist za život i za obranu priziva savjesti.


Priziv savjesti se nerijetko pokušava ograničiti, primijetio je Papa. Nažalost, posljednjih godina je do došlo do promjene općeg mentaliteta i danas smo sve skloniji mišljenju da je život dobro kojim raspolažemo, da možemo birati manipulirati, rađati ili umrijeti kako hoćemo, kao ishod individualnog izbora. Sjetimo se da je život Božji dar! Ono je uvijek sveto i nepovredivo te ne možemo ušutkati glas savjesti, naglasio je papa Franjo.

Tjedan Laudato Si'

Papa je isto tako najavio u obraćanju početak Tjedna Laudato Si', koji nas poziva na pažljivije slušanje vapaja Zemlje, koji nas potiče da djelujemo zajedno u brizi za naš zajednički dom, napomenuo je. Zahvalio je Dikasteriju za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja te pozvao sve na sudjelovanje.

Beatifikacija Pauline Marie Jaricot

Dodajmo i kako se papa Franjo prisjetio današnje beatifikacije Pauline Marie Jaricot u francuskom Lyonu. Neka primjer te vjernice laikinje, koja je bila pozorna na promjene vremena, univerzalnom vizijom poslanja Crkve, u svima probudi želju za sudjelovanjem, molitvom i milosrđem, u širenju evanđelja u svijetu, potaknuo je Sveti Otac.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram