Potpuni oprost za Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

7 lipnja, 2022

U povodu Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, koji se obilježava 24. srpnja, Apostolska pokorničarna objavila je kako će na taj dan biti moguće dobivanje potpunog oprosta.

Prihvaćajući molbu kardinala Kevina Josepha Farella, prefekta Dikasterija za laike, obitelj i život, Apostolska pokorničarna objavila je 30. svibnja dekret kojim navodi kako će na drugi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba biti moguće dobiti potpuni oprost, pod uobičajenim uvjetima (sakramentalna ispovijed, euharistijska pričest i molitva za nakane Svetog Oca) za sve bake, djedove i starije osobe, kao i za sve vjernike koji će, motivirani pravim duhom pokore i milosrđa, sudjelovati na misi 24. srpnja, u povodu Drugog svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, koju će predvoditi papa Franjo u bazilici svetog Petra, ili na drugim slavljima koji će biti diljem svijeta. Potpuni se oprost može izmoliti i za duše u čistilištu.

Potpuni oprosti, navodi se, mogu zadobiti i oni koji će posvetiti značajno vrijeme posjetu starijoj braći u nevolji ili poteškoćama (poput bolesnika, napuštenih i osoba s invaliditetom) – bilo uživo ili virtualno, putem medija.

Nadalje, potpuni oprost mogu zadobiti i starije osobe koje su bolesne, kao i svima onima koji su iz ozbiljnih razloga spriječeni napustiti dom, a koji će se duhovno pridružiti svetim slavljima na Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba, prinoseći svoje molitve, vlastite boli i patnje milosrdnome Bogu, napose dok će se prenositi putem medija Papine riječi i brojna slavlja.

Dekret je zaključen molbom da se svećenici, spremnim i velikodušnim duhom, stave na raspolaganje za slavlje sakramenta pokore.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram