Pratite uživo Papinu posvetu Rusije i Ukrajine!

25 ožujka, 2022

Kako smo već više puta najavili, papa Franjo danas će izvršiti čin posvete čovječanstva, napose Rusije i Ukrajine, Bezgrješnomu Srcu Marijinu.

Sve će započeti pokorničkim bogoslužjem u Bazilici sv. Petra u 17 sati, a sam čin posvete bit će održan oko 18:30.

Sveti Otac također je pozvao biskupe svijeta da mu se pridruže u činu posvete, što je prepoznao i hrvatski episkopat. Tako su iz HBK pozvali sve vjernike da u “katedralama, marijanskim svetištima, župnim i drugim crkvama” izmole molitvu čiji tekst možete pronaći OVDJE.

I dok su vjernici pozvani da se pridruže biskupijskim ili župnim molitvama koje će se održati diljem Hrvatske, za one koji to nisu u mogućnosti bit će dostupno nekoliko audio i video prijenosa iz Vatikana.

  • Hrvatska radiotelevizija, točnije HRT 4 prenosit će cijelo pokorničko bogoslužje koje će predvoditi papa Franjo, s početkom u 17 sati. Komentator i prevoditelj prijenosa bit će generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije vlč. doc. dr. Krunoslav Novak.
  • Prijenos je također osigurala i jedina katolička TV kuća u Hrvatskoj – Laudato TV, također s početkom u 17 sati.
  • Za one kojima je internet praktičniji, prijenos iz Vatikana, na engleskom jeziku, bit će moguće pratiti na Facebook i YouTube stranicama Vatican Newsa.

Dodajmo i kako će Hrvatski katolički radio te Radio Marija prenositi euharistiju i molitvu za mir iz Marije Bistrice koje će, s početkom u 18 sati, predvoditi kardinal Josip Bozanić s pomoćnim biskupima Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram