Rijeke žive vode potecite

28 travnja, 2021

U predivnoj prispodobi o susretu Krista i Samarijanke, naš Gospodin je rekao da " tko god pije vode koju ću mu ja dati, neće ožednjeti nikada".

Naš učitelj nam je mnogo toga pojašnjavao u prispodobama, da bi nam se jače i jasnije urezalo u glavu. Tako i ovdje! Žedan si? Napij se vode iz slavine, i opet ćeš ožednjeti.

Isus je rekao da tko u njega zaište piti, on bi nam dao vode žive. Ukratko, voda živa, su Kristove riječi. Ako primimo Kristove riječi, pohranimo ih u srcu, te ih primijenimo u našem životu, onda ćemo si priskrbiti život vječni.

Isus je iskoristio prekrasnu usporedbu. Kaže: "Voda koju ću ti ja dati, postat će u tebi izvorom vode koja struji u život vječni". Tako, voda, sjeme, žetva, janje, prekrasne i umiljate riječi koje naš Gospodin upotrebljava da bi nam približio kraljevstvo Božje na zemlji i život vječni u nebu.

Naslov današnje duhovne misli je ujedno i naslov jedne prekrasne duhovne pjesme. Možemo se uvijek zahvaljivati dragom Bogu što živimo u vremenu kad nam je toliko lakše upoznati se s Kristom i biti u njegovu društvu nego prvim kršćanima. Danas imamo prekrasne pjesme, knjige, filmove, duhovne vježbe, duhovne obnove, radio i TV emisije, i tako dalje.

Neka Kristove riječi nastave teći kao bujne i silovite rijeke, i neka se što više ljudi diljem svijeta napoji tim vodama!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram