S Kristom mogu sve

6 listopada, 2021

Pitanje je samo naše stvarne vjere. Naime, Isus je rekao da i planine možemo pokretati ako nam je vjera jaka i da po vodi možemo hodati. Logično je da je za nas " obične smrtnike" takva vjera malo teža, ali mi ćemo se truditi najbolje što možemo i ni u kojem trenutku nećemo posumnjati u Kristovu snagu.

Krist je Božji izabranik, Sin jedinorođenac i nitko nema toliku snagu koju ima Krist. Baš zato s Kristom možemo sve. Predati mu se u ruke, moliti ga za podršku, tražiti u njemu oslonac, tražiti od njega zaštitu. Pritom ćemo uvijek suosjećati s njegovom preteškom mukom koju je za nas podnio.

Koliko puta smo samo zavapili Kristu da nam trebaju njegove riječi, njegova snaga! Zaista, ako nam je vjera toliko čvrsta da je Krist tu s nama, da nam pomaže, da se brine za nas svakoga ponaosob, onda možemo sve! Imat ćemo snage za svakodnevne zadatke, moći ćemo ustati nakon pada, moći ćemo suvereno hoditi naprijed.

Krist i naš dragi Bog su jednu, zajedno s Duhom Svetim. Bog nam je odredio život takav kakav nam je odredio, i treba biti njegova volja za nas. Zato sve poteškoće koje stavlja pred nas, samo su teške onoliko koliko ih možemo podnijeti. A da nam pomogne na tom putu je sam Krist.

Živimo u vjeri! Živimo pravilno, pravedno i sveto koliko god je to u našoj najboljoj namjeri! Zazivajmo Krista, zazivajmo Duha Svetoga! Molimo se Bogu da nam po njegovu Sinu Kristu da snage u svakodnevnim zadacima, u svakodnevnom životu.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram