Samo je u Bogu mir

9 svibnja, 2021

Uroni u molitvu, u razgovor s Bogom i osjetit ćeš mir. Život je odveć užurban i jednostavno nam treba mir. Nakon intenzivnog dana, mnogi žele doći kući, sjesti na kauč, biti u miru, u tišini. Divimo se ekstrovertnim ljudima koji ni trena ne mogu biti sami, te nakon intenzivnog dana hitaju na večernje druženje.

Tišina je preduvjet da možeš biti s Bogom. Većina ljudi živi u gradovima, i mnogima je nedosanjani san onakva tišina gdje se od nikud ne čuje baš nikakav zvuk. Ipak, možemo postići tišinu i u gradovima.

Lakše je imati tišinu kad čovjek živi u prirodi, na selu. Kad je čovjek u prirodi, može još intenzivnije osjetiti mir, i svu Božju ljepotu. Bog je stvorio prirodu, to je njegovo djelo. Samo biti i tišini i tom Božjem djelu, prirodi, ti si s Bogom.

Kad ne možeš biti u tišini u kakvoj bi htio, ili kad ne možeš biti u prirodi, ipak možeš uzeti Bibliju u ruke i čitati je. Možeš zatvoriti prozore i prigušiti svjetla te moliti krunicu.

Ako nisi u tišini ili prirodi, možda će ti malo više vremena trebati da se tjelesno, duhovno i duševno primiriš te da osjetiš Božje prisustvo. Ali, ako želiš mir, osjetit ćeš ga svakako!

Bog će biti s tobom u tišini dok razgovaraš s njim. On će biti s tobom u prirodi dok ga hvališ kako je veliki stvaratelj i najveći umjetnik. Bog će biti s tobom u tvom stanu, u tvojoj sobi dok se moliš, čitaš Bibliju, duhovnu literaturu. Osjetit ćeš mir u srcu! Organiziraj svoje vrijeme da se možeš družiti s Bogom! I onda ćeš osjetiti mir!

Samo je u Bogu mir! Nađi vremena, organiziraj svoj dan, isplaniraj svoje vrijeme. To je za tvoje dobro. Kad si u miru, možeš i svoje svakodnevne obaveze bolje odrađivati.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram