Samo kad mi treba

24 veljače, 2021

Mnogi kršćani nalaze utjehu u Kristu i dragom Bogu, i to je super. Kad su teška vremena, logično je da će se čovjek obratiti svojoj utvrdi, svom osloncu, a to je naš Bog. Zapravo, pitamo se kako je teško onima koji ne poznaju Boga, pa se nemaju kome utjecati za pomoć, i samo se uzdaju u sebe i nekakvu „slučajnost“. U smislu „nadajmo se da će sve biti kako treba“.

Pomolimo se za sve ljude da spoznaju Boga, upravo zato da i njima bude lakše kad dođu teška vremena. Zamislite da nemate nikoga kome se obratiti kad vam dođu teški životni trenutci! I to ne govorimo o ljudima, jer ljudske mogućnosti i sposobnosti da nam pomognu su vrlo ograničene. Govorimo o dragom Bogu koji može sve!

I kad nam se čini da nije tu da nam pomogne, nikako ne smijemo misliti da on to ne želi. Niti slučajno! To samo znači da to nije Božji plan za nas. Možemo biti sigurni da je Božji plan za nas bolji od naše ideje nadilaženja naših poteškoća.

No, htjeli smo ovim člankom skrenuti pozornost i na to da se Bogu treba zahvaljivati, stalno, za sve! Ne samo moliti ga i tražiti da nam dođe u pomoć, nego mu se i stalno zahvaljivati za sve što imamo! Za sve što nam je dobro! Nemojmo zaboraviti da i to nešto što nam je jako dobro, i na čemu smo jako sretni te stoga jako zahvalni dragom Bogu, da je i to bio Božji plan za nas!

Zahvaljujte Bogu uvijek!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram