Samo reci riječ i ozdravit će duša moja

21 rujna, 2021

U Evanđelju po Mateju (8, 5-17) nalazimo jedan od najljepših citata iz Biblije.

Kakvo ozdravljenje želimo od Isusa? Imamo li stotnikovu dubinu vjere u Isusa? Ako tražimo od Isusa da nas ozdravi, vjerujemo li da će se ozdravljenje dogoditi u nama? Iscjeljenje možda nije pravo čudo. Također, ozdravljenje se možda neće dogoditi na način ili u vrijeme koje se nadamo. Međutim, to ne znači da Isus nije na djelu u nama. Isus nas uvijek ljubi i liječi. Možda nam zapravo treba dublje ozdravljenje nego što čeznemo. Isus nas želi ozdraviti.

Dok se Isus približava Kafarnaumu, prišao mu je jedan satnik. Rekao je Isusu da njegov sluga leži kod kuće uzet i muči se vrlo. Čim je Isus čuo tu vijest, rekao je satniku da pođe s njim u njegov dom i izliječi čovjeka.

Međutim, satnik na to nije pristao. Čovjek je vjerovao da nije dostojan da mu Isus dođe u dom. Taj je čovjek tada rekao Isusu da razumije autoritet i kako i on tako djeluje. Uistinu je vjerovao da Isus ne mora doći i dotaknuti njegovog slugu. Satnik se jasno pouzdao u to da je Isus mogao i da će izliječiti čovjeka bez da ikada vidi ili dotakne njegovog slugu!

Isus je bio zapanjen vjerom, pouzdanjem i vjerom ovog čovjeka u njegovu moć iscjeljenja. Isus je tada rekao satniku da nije naišao na nikoga tko bi imao takvo povjerenje u njega! Isus je tada uputio centuriona da se vrati kući. I u taj je čas satnikov sluga ozdravio!

Danas, otvorimo svoj um, tijelo i srce njegovoj iscjeliteljskoj moći! Isus nas neće iznevjeriti!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram