Samo želim reći: hvala ti, Bože

18 veljače, 2022

Nakon kiše dolazi sunce. Život je, kao i sve drugo na svijetu, jedna krivulja koja ide gore-dolje. Nekad je dobro, nekad je loše, nekad se dobro osjećaš, nekad loše. Život ima svoje uspone i padove. Život je borba.

Zapravo, nekad ti se čini kao da se neprestano boriš protiv raznoraznih sila u životu. Neprestano se pitaš. "pa kad će više doći mojih pet minuta". Uvedi Krista u svoj život, i nakon nekog vremena nećeš ni shvatiti koliko ti je dobro. U jednom trenu, okrenut ćeš se oko sebe i vidjeti što sve imaš.

Pri tome, nipošto, i zapravo nikada ne mislimo na materijalno. To je ta greška koju kršćani neprestano čine i uvijek je iznova ponavljaju. Žele svoj život namiriti materijalnim dobrim, i izuzetno pate radi svega što nemaju. Na taj način uopće ne razmišljaju o onome što imaju. No, i materijalno dolazi usput.

U tvojim borbama Bog će ti dati snage. Snage da se ustaneš ujutro, da imaš energije za obaviti sve ono što ti treba da bi položio temelje za bolji zemaljski život. Daje ti mudrosti da naučiš nove vještine i sposobnosti. Daje ti zdravlje. Toliko toga ti daje kroz talente i darove Duha Svetoga.

Toliko darova ti daje dragi Bog, na tebi je da koristiš te darove. I onda, jednog dana, nakon velikih borbi i patnji, vidjet ćeš koliko ti je Bog svega dao. Ništa ti je dao materijalnoga u ruke, ali ti je dao toliko toga kroz darove Duha Svetoga i tvoje talente. Onda se okreneš oko sebe i vidiš koliko si postigao. Nakon patnje, boli, borbe, našao si mri u srcu. Intenzivnom molitvom i vjerskim angažmanom si postigao kraljevstvo Božje već ovdje na zemlji.

I tvojim jakim borbama, ustrajnosti, zalaganjem si i materijalno priskrbio. Onda zastaneš i kažeš: "zaista, dao mi je Bog i više od onog što sam htio!"

Nikad nemoj zaboraviti zahvaliti se Bogu. Uvijek se zahvaljivaj Bogu!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram