Srce mi je puno hvale, Bože

13 travnja, 2021

Ponekad pogledam u nebo, smo se nasmiješim i kažem: "znam da si to bio Ti, Bože!" Da li su vam se dogodili ovakvi trenutci? Izgara vam srce od zahvalnosti, ne možete osmijeh skinuti s lica, i točno znate da je to Božje djelo. Toliko je nevjerojatno da nema te slučajnosti koja bi mogla to napraviti. Nevjernici vole za lijepe trenutke reći da je slučajnost.

Isto tako, ovakve trenutke ne planiramo, samo se dogode. To su lijepi trenutci radi kojih je uistinu lijepo živjeti zemaljski život. Nisu ovo trenutci koji će nam definirati život i donijeti neke promjene ili tome slično. Ne, to su mali ali prelijepi životni trenutci koje vama vaš nebeski Otac poklanja.

Kako je lijepo biti bezbrižan, da stavimo sve brige i probleme sa strane, i da ne trebamo razmišljati o nijednoj gruboj stvari. Kako je lijepo biti opušten, čistog srca, bez gnjeva, predrasuda, osuda. Kako je lijepo jednostavno biti miran. I tada shvatite da vam se još nešto prelijep dogodilo. Odjedanput shvatite kako su stvari sjele na svoje mjesto u nekom području koje vas je morilo mjesecima, godinama. Slučajnost? Nikako! Dragi Bog upravlja vama!

Već smo više puta u našim duhovnim mislima iznijeli stav da Bog ne čini nikad trenutno ni ekspresno svoja djela na nama ljudima. Zato i ne shvatimo što se događa u našim životima, imamo osjećaj kao da je sve isto, kao da se ništa ne mijenja. Međutim, dragi Bog vam je dao talente i darove Duha Svetoga, i vi ih koristite što svjesno što nesvjesno. Tako gomilate mogućnost da budete sretni i ispunjeni. Ali i dalje ništa ne osjećate.

I onda samo osjetite milost. Srce vam bude puno hvale. Zastanete na trenutak, pogledate u nebo, nasmiješite se, i kažete: "znam da si to bio ti Bože!"

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram