Sretan Uskrs!

4 travnja, 2021

Danas slavimo Uskrs najveće otajstvo naše vjere. Pripremajući se kroz korizmeno vrijeme za današnji dan, Uskrs bismo mogli dočekati kao "poboljšane verzije" nas samih. Mogli smo se promijeniti kroz korizmeno vrijeme. Da sve ono što smo činili za pokoru, odricanja i razmišljanja, od nas učine bolje ljude. Samo, trebali bismo sad nastaviti tako, kao "poboljšane verzije" nas.

Uvijek osjetimo radost na dan Uskrsa, uistinu osjećamo neko novo rođenje, neki preporod. Pazimo da tako i nastavimo, uistinu možemo! Ako i nismo iz ovog ili onog razloga uspjeli obdržavati za vrijeme korizme ono što smo htjeli, mogli bismo donijeti samo za sebe novu odluku: da danas započne naše vrijeme korizme i naših 40 dana, na primjer odricanja, ili poboljšanja u nečemu, ili neke važne odluke.

Naime, kad smo se poboljšali u nečemu, ili osjetili razliku na današnji dan, zar ne da smo i radi toga presretni? Zar ne da i mi možemo od danas odlučiti imati svoj privatni Uskrs? Neka nam radost Gospodinova uskrsnuća bude poticaj i podrška! Razmislimo dakle danas, a imamo i sutrašnji dan kad se ne radi, da se pozabavimo sobom.

Veselimo se u Gospodinu, budimo blagi, budimo ponizni, naučimo biti pravi Kristovi učenici. Neka nas današnji dan osnaži, uzmimo Bibliju u ruke, i krenimo danas jednim novim početkom!

Sretan Uskrs!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram