Sve svoje brige predajte Bogu

31 svibnja, 2021

Sveti Petar nam u svojoj prvoj poslanici kaže "Svu svoju Brigu povjerite Njemu jer On se brine za vas". Pritom, pod "brigom" se podrazumijevaju sve neugodne situacije koje čovjeka ometaju u svakodnevnom življenju: briga, stres, bol, tjeskoba, da nabrojimo neke.

Zaista, ako predate svoje brige Bogu, on će se pobrinuti za vas. Na vama je da vjerujete u to, da se ne propitkujete, da ne sumnjate, da ne očekujete! Na vama je samo da predate svoje brige dragom Bogu u ruke, a dalje će On odrediti što, kako, kada.

Isto tako, ako ste "imenovali" neku konkretnu brigu, Božje djelovanja za vas ne znači da će vam riješiti točno baš to što ste vi zamislili. Ni u kojem slučaju! Vrlo često Bog za nas ima bolje planove. Nikad nemojmo smetnuti s uma da čovjek snuje, ali Bog određuje.

Zato, nakon što ste predali u ruke Bogu brigu "A", nećete je imati riješenu onako kako ste vi zamislili, ali zato će u vaš život uči nešto što je, nazovimo to "B". I to "B" će vas isto toliko ispunjavati, ako ne i više od onog "A", koje ste vi predali dragom Bogu u ruke. Već smo naučili da nam dragi Bog dadne i više od onog što smo mislili, očekivali i nadali se.

Međutim, isto tako, kad god smo sretni i uživamo u životu, a priznajmo sami sebi da jako puno uživamo u životu, nikad nemojmo zaboraviti zahvaljivati se Bogu na svemu tome. Bog želi čuti tvoju zahvalu. Već prije smo zaključili u duhovnim mislima da Bog zna što je u vašem srcu i onda kad se vi ne znate riječima izraziti.

No, bez obzira na to, vi se trebate i riječima zahvaljivati za sve što imate u životu, a što uzimate zdravo za gotovo.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram