Sveta Zemlja - hodočašće svibanj 2023

29 listopada, 2022

Polazak: 02. – 09.05.2023.

1. dan: Zagreb – Tel Aviv

            Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. Po dolasku u Tel Aviv, odlazimo u naš hotel 3* u Betlehemu. Vožnja traje cca 1 i pol sat, a dolazak očekujemo u kasnim noćnim satima. Noćenje.

2. dan: rođenje Gospodinovo – Ein Kerem – Betlehem                                                                                                                                                    

               Doručak. 30 minuta vožnje, i dolazimo u pitoreskno mjesto – Ein Kerem, gdje se nalazi crkva rođenja Ivana Krstitelja, kao i crkva pohoda Marije Elizabeti – mjesto gdje su se dvije žene u iščekivanju, Gospa i njezina rodica Elizabeta susrele, i gdje se dogodio Magnificat – „Veličam“. Odlazimo u Betlehem. Posjetit ćemo pastirska polja, a nakon toga odlazimo u Baziliku Kristovog rođenja. Posjetit ćemo špilju gdje je se Krist rodio, a otići ćemo i u obližnju špilju svetog Jeronima. Naš posjet Betlehemu će se zaključiti sa svetom misom, tamo gdje je sve počelo – u crkvi gdje se nalazi špilja gdje se Krist rodio. Povratak u naš hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: Isusovo djetinjstvo i početak javnog djelovanja – Nazaret – Kana Galilejska – brdo ponora

               Doručak. Nakon doručka odlazimo prema Nazaretu. Vožnja traje cca 2 sata. Isus je proveo svoje djetinjstvo ovdje, a anđeo je se Gospi ovdje objavio i navijestio Isusovo rođenje. Posjetit ćemo crkvu koja obilježava mjesto na kojem se dogodila ta objava – crkva Navještenja, a posjetit ćemo i crkvu svetog Josipa. Zatim odlazimo u obližnju Kanu Galilejsku. Isus je svoje prvo čudo učinio upravo ovdje, pretvarajući vodu u vino. Ovim čudom, Isus počinje svoj javni život. Ovdje ćemo imati Svetu Misu, a za bračne parove, svećenik će ovdje predvoditi ceremoniju obreda obnove bračnih zavjeta. Napuštajući Kanu Galilejsku, posjetit ćemo brdo s kojeg su pučani htjeli baciti Isusa (Luka 4:29-30), „nijedan prorok nije dobrodošao u svom kraju“. Na ovom mjestu Krist završava svoje djelovanje u Nazaretu – nakon Nazareta, Isus odlazi provesti sljedeće 3 godine u Kafarnaum. Večera u našem hotelu. Noćenje.

4. dan: Isusovo javno djelovanje u Galileji – Kafarnaum – crkve oko Galilejskog jezera

               Doručak u našem hotelu. Naš dan ćemo započeti u regiji gdje je Isus propovijedao i činio čuda. Imat ćemo prigodu posjetiti područje gdje su Isus i njegovi učenici živjeli te 3 godine, u mjestu Kafarnaum. U Kafarnaumu ćemo vidjeti crkvu svetog Petra, kao i sinagogu gdje je Isus naučavao. Zatim odlazimo na mjesto gdje se nalazi crkva koja obilježava događaj umnažanja kruhova i ribe koji se tu dogodio. Nakon toga odlazimo u crkvu Petrova prvenstva, gdje je Isus obećao Petru da je on stijena i da će na toj stijeni izgraditi svoju crkvu. Posjetit ćemo crkvu „Mensa Cristi“, gdje se Krist ukazao svojim učenicima nakon uskrsnuća. Ovdje ćemo slaviti svetu misu. Prvi dio dana ćemo završiti na gori blaženstava – mjesto gdje je Isus izrekao tu svoju značajnu propovijed. Poslijepodne odlazimo u Yardenit – sjeverni dio rijeke Jordan, mjesto gdje se Isus krstio. Ovdje ćemo imati priliku obnoviti svoj krsni zavjet. Večera u našem hotelu. Noćenje.

5. dan: gora Tabor – Jerihon – Mrtvo more – Jeruzalem – Betlehem

               Nakon doručka odlazimo prema gori Tabor, brdo gdje se Isus preobrazio pred svojim učenicima, prije nego što napusti Galileju i uputi se put Jeruzalema. Na ovoj gori se nalazi jedna od najljepših crkvi u cijelom Izraelu, s prekrasnim pogledom na cijelu dolinu Jizrael – biblijska dolina Armagedon. Ovdje ćemo slaviti svetu misu. Napuštajući goru Tabor, vozimo se prekrasnim biblijskim krajevima doline Jordana, prema Jerihonu, tuda je i Isus prošao na svom putu u Jeruzalem. U Jerihonu ćemo vidjeti Zakejevo drvo, kao i goru iskušenja. Isusu je tu proveo 40 dana i 40 noći. Nakon iskušenja, Isus je pješačio sa mnoštvom prema Jeruzalemu.

Dan ćemo završiti slobodnim vremenom na Mrtvom moru, najniže i najslanije jezero na svijetu. Moći ćemo plutati u zdravoj slanoj vodi, a moći ćemo se i prekriti blatom! Napuštajući mrtvo more, putovat ćemo istim putem kojim je i Isus putovao prije 2000 godina, a stići ćemo na brdo Scopus. Ovdje, nakon što je prošao dolinu Jordana, Isus se zaustavio i gledao je Jeruzalem. Mi također, kao što je i Isus napravio, pozdravit ćemo Jeruzalem i uživati u zalasku sunca. Večera u našem hotelu u Betlehemu. Noćenje

6. dan: završetak Kristovog ovozemaljskog života – Jeruzalem – Maslinska gora – križni put – crkva svetog Groba

               Nakon doručka odlazimo na Maslinsku goru. S vidikovca ćemo vidjeti lijepi pogled na stari grad i mjesto gdje se nalazio drugi hram – u povijesti poznat kao brdo Moria. Šetnjom po Maslinskoj gori dolazimo u crkvu Dominus Flevit, gdje je Isus plakao nad sudbinom Jeruzalema, nagovješćujući njegovo uništenje, i gdje je Isus sabrao svoje učenike pred njegovu muku, te ih naučio moliti Očenaš. Odlazimo u Getsemanski vrt, gdje je Isus boravio prije muke, te ćemo posjetiti Baziliku Agonije. Napuštajući Maslinsku goru, odlazimo u stari grad Jeruzalem, na križni put. U grad ulazimo kroz vrata sv. Stjepana, mjesto na kojem je mučen i ubijen prvi kršćanski mučenik – sv. Stjepan. Ići ćemo svim postajama Kristove muke, zaustavljajući se na svakoj postaji. Završetak križnog puta je u crkvi svetog Groba, gdje je Isus bio položen u grob. A prije samog groba, posjećujemo brdo Kalvariju. Večera u našem hotelu. Noćenje.

7. dan: Jeruzalem – brdo Sion – židovska četvrt

               Nakon doručka odlazimo na goru Sion, gdje se nalazi Cenacolo, prostorija u kojoj je Isus sa svojim učenicima imao posljednju večeru. Odlazimo u crkvu Marijinog usnuća, a potom ćemo imati i svetu misu. Zatim odlazimo u crkvu svetog Petra Gallicantu (pijetlovog pjeva) – mjesto na kojem su doveli Isusa nakon uhićenja, te mjesto na kojem je sv. Petar zatajio Isusa 3 puta. Zatim odlazimo u Židovsku četvrt, gdje se nalazi poznati Zid Plača, važno mjesto za Židove. Tu se nalazimo u podnožju tog velikog židovskog hrama, hrama u koji je Isus navraćao više puta. Večera. Noćenje.

8. dan: Kristova poruka – Emaus – zračna luka Tel Aviv – Zagreb

            Doručak. Nakon doručka, prtljagu stavljamo u autobus i odlazimo „na put za Emaus“, prisjećajući se kako su Kleofa i njegov suputnik susreli uskrslog Krista i nisu ga prepoznali. Ovdje ćemo proslaviti zadnju svetu misu u svetoj zemlji. Tu ćemo ujedno i završiti naše hodočašće u Svetu Zemlju, i imat ćemo malu „proslavu“ uručenja certifikata hodočašća u Svetu Zemlju. Odlazak prema zračnoj luci Tel Aviv. Polet zrakoplova za Zagreb. Dolazak u zagrebačku zračnu luku.

CIJENA ARANŽMANA PO PUTNIKU
CIJENA po osobi u 1/2 i 1/3 sobi: 10.990,00 kn

Plaćanje se vrši samo uplatama na račun i može se plaćati u onoliko rata koliko se mjeseci prije prijavi za hodočašće.

U CIJENU JE UKLJUČENO:

 • Let (polazak: Zagreb, dolazak: Tel Aviv), zrakoplovna karta/ekonomska klasa, s pripadajućim taksama:
 • Prijevoz turističkim autobusom na sve destinacije prema programu
 • 8 dana, 7 noćenja u hotelima 3* (5 noćenja u Betlehemu i 2 noćenja u Galileji),
 • doručak i večera svaki dan,
 • ulaznice za sva mjesta koje posjećujemo za vrijeme putovanja

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Napojnica za vozača (20$ u totalu (za cijeli tjedan) po odrasloj osobi)

DODATNE INFORMACIJE:

 • S vama putuje svećenik kao duhovno vodstvo, te održava kataheze na svetim mjestima, kao i svakodnevne svete mise
 • Molimo da kupite putno osiguranje. Naša agencija nudi paket putnog osiguranja 3 u 1 koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage kao i osiguranje od otkaza putovanja, 390,00 kn.
 • Napominjemo da se putno osiguranje mora kupiti u roku od maksimalno 48 sati od kupovine aranžmana, neovisno da li ga kupujete kod nas ili u nekoj drugoj osiguravateljskoj kući
 • Završno pismo dostavljamo e-mailom 3 dana prije putovanja (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)
 • Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

GRANIČNE I VIZNE FORMALNOSTI:

 • Za ulazak u Izrael potreba je samo važeća putovnica. Viza nije potrebna. Putovnica mora biti važeća još 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju.
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr .
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Podijelite ovu objavu

39 comments on “Sveta Zemlja - hodočašće svibanj 2023”

 1. Koliko je karta za let u Svetu zemlju?
  Pogledala sam Vase putovanje odmah sam pozeljela poc.Ako mi moje zdravlje dozvoli posla bi...to mi je zivitna zelja.

  1. Poštovanje gđa Mira,

   Vezano za mogućnost putovanja sami – da to se može!
   Naime, uvijek ima i dosta drugih hodočasnika koji putuju sami, tako da bismo vas spojili s jednom ili dvije hodočasnice tako da ne trebate platiti nadoplatu za jednokrevetnu sobu.

   Ako se želite prijaviti za ovo hodočašće, javite nam pa ćemo vam poslati ponudu za plaćanje i prijavnicu.

   Svakako nam se javite ukoliko budete imali još pitanja, bilo mailom bilo telefonom.

   Lp,
   Ivan

 2. Mi bi imali interesa ako je moguce da nam posaljete malo vise informacija. Lijep pozdrav od obitelji Medic.

 3. Molim vas cijena za 2 osobe i koji je krajni rok za punu uplatu prije polaska..i dali je u cijenu karte uključena i prtljaga?(osim ručne prtljage)

 4. Pozdrav, zanima me dali može ići dijete od nepune dvije godine i dali i za nju plaćamo punu cijenu?

  Hvala unaprijed i lijepi pozdrav zelim!

 5. Poštovana zainteresirana sam za putovanje, putujem sama, ne znam koliko je doplata, ili je mozda netko voljan biti u zahednickoj sobi, hvala

 6. Poštovani, recite mi, molim Vas, imate li još jedno slobodno mjesto za putovanje u Svetu Zemlju u terminu od
  02.- 09.05.'23.?
  Biserka Zorić

 7. Postovani, dali ima slobodnih mjesta za Sv.zemlju u lipnju, za dvije odrasle osobe i dijete. Dali je cijena za dijete od 12 godina puna? mozete mi reci ime svecenika koji je u pratnji?

 8. Dobar dan,
  cula sam od moje kume za vaše putovanje u svetu zemlju. Ona ide u studenom.
  Kada nudite sljedeća putovanja, dali imate već informacije. Unaprijed vam hvala na odgovoru.
  Pozdrav
  Sandra Popic

 9. Poštovani,
  Molila bih Vas informaciju vezanu za hodočašće u Svetu Zemlju kada nudite nove termine?
  Lijep pozdrav,
  Antica Ligović

komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram