Sveta Zemlja napokon otvorila vrata za hodočasnike

9 studenoga, 2021

Država Izrael se napokon otvorila i za grupna putovanja i za individualne posjetitelje. Tako su svi koji su žudjeli za hodočašćem u Svetu Zemlju napokon došli na svoje. Već danas možete otputovati u Izrael i područja pod Palestinskom upravom. Jaruzalem, Nazaret, Betlehem, sve je opet otvoreno!

Hoteli, restorani, kafići, dućani, suvenirnice - svi su spremni da širom otvorenih ruku dočekaju ponovno hodočasnike. Dugo je država Izrael bila zatvorena, čak 20 mjeseci! Mnogima je to teško palo, jer nemali broj kršćana, koji su naravno u mogućnosti, odlaze i svake godine u posjet svetim mjestima!

Ipak, postoje uvjeti za ulazak u državu Izrael, i ti uvjeti su čak i stroži nego kod nekih drugih zemalja. Kao prvo, svaki putnik mora biti cijepljen dva puta, s tim da od drugog cjepiva ne smije proći period duži od 6 mjeseci. Također, treba se biti cijepljen s cjepivom koje priznaje WHO, ali od 15. studenog će Izrael prihvaćati i rusko cjepivo Sputnik V.

Osim što svatko mora biti dva puta cijepljen, obavezan je i test prije polaska, ne kasniji od 48 sati, ali se i po slijetanju u zračnu luku Ben Gurion u Tel Avivu radi test. Po tom, svatko treba otići u svoju smještajnu jedinicu, na primjer hotelsku sobu i čekati da dođe rezultat testa. On će doći unutar 24 sata.

Maske su obavezne u zatvorenim prostorima.

Ipak, ništa od ovoga ne može spriječiti entuzijaste i one koji žarko žude za svetim mjestima. Tako već od prvog trena nakon što se Izrael otvorio, već su počeli dolaziti brojni hodočasnici.

Jasno nam je da je kod nas velik skepticizam prema cjepivu i cijepljenju, pa se zato nadamo da će dogodine država Izrael ublažiti ove stroge mjere.

Svakako, ovo je veliki korak prema kakvoj-takvoj normalizaciji ovog nesretnog perioda pandemije u kojem živimo. Korak po korak....

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram