Sveta Zemlja se otvara za sve hodočasnike od 01. ožujka

22 veljače, 2022

Izrael planira otvoriti svoje granice za sve turiste, bez obzira na njihov status cijepljenja protiv Covid-19, počevši od 1. ožujka.

Iako će svi turisti trebati imati negativne rezultate PCR testa prije polijetanja i nakon slijetanja u Izrael, ovo će biti prvi put da će necijepljenim posjetiteljima biti dopušten ulazak u zemlju od ožujka 2020.

"Vidimo stalan pad podataka o morbiditetu; stoga je ovo vrijeme da postupno otvorimo ono što smo prvi u svijetu zatvorili", rekao je premijer Bennett u priopćenju u nedjelju.

Broj novih slučajeva Covida u Izraelu značajno je opao tijekom posljednjih nekoliko tjedana. Nakon što je prijavio rekordnih 617.565 novih slučajeva za tjedan koji je završio 30. siječnja, Izrael je zabilježio 126.762 nova slučaja prošlog tjedna, prema podacima Johnsa Hopkinsa.

Procjenjuje se da je zabrana turizma od ožujka 2020. koštala izraelsko gospodarstvo više od 7,02 milijarde dolara, prema izraelskom ministarstvu turizma. Izrael je imao rekordan odaziv turista godinu prije pandemije, s 4,55 milijuna posjetitelja u 2019., dodajući 7,2 milijarde dolara lokalnom gospodarstvu.

Turistima koji su mogli predočiti dokaz da su potpuno cijepljeni dopušten je ulazak u Izrael od studenog, podložni PCR testovima prije i nakon leta i kratkoj karanteni, iako je broj turista ostao nizak.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram