Sveti Sebastijan je zaštitnik kuge i pandemije, obraćajmo mu se!

28 ožujka, 2021

Sigurno smo čuli za ovog svetca, ali možda nismo znali da je on zaštitnik protiv kuge i kužnih stanja. Rekli bismo da i pandemija korona virusa spada, dakle "pod nadležnost" ovog svetca. Zato bi bilo dobro početi se intenzivnije obraćati svetom Sebastijanu da zagovori nas i cijeli svijet kod Boga, da što prije prođe ova kuga.

A tko je bio sveti Sebastijan? Sveti Sebastijan je bio rimski vojnik koji je mučen ni manje ni više nego pod našim carom Dioklecijanom u 4. stoljeću. Bio je rimski vojnik, te je mučen tako što je bio vezan za stup, i strelicama je bio gađan. Međutim, nije umro, mada se mislilo da je mrtav, i bačen u odvodne vode. Našla ga je neka pobožna žena, povila mu rane, odnjegovala ga do zdravlja. pravo zato što je bio bačen u odvodne vode, i što je preživio mučenje, i to u prljavim vodama, proglašen je zaštitnikom oboljelih od kuge.

Naš se svetac vratio caru Dioklecijanu da mu se pokaže živ, ali i da zamjeri caru što progoni kršćane. Dioklecijan je potom dao bičevati svetog Sebastijana, i naš svetac je bio bičevan do smrti.

Molimo svetog Sebastijana za njegov zagovor!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram