Tijelo blaženoga Carla Acutisa bit će u Asizu trajno izloženo

3 lipnja, 2022

Biskup toga umbrijskog grada mons. Domenico Sorrentino, istaknuo je da su mladi 'milenijalac' i sveti Franjo putovi za susret s Isusom.

Petnaest godina, život pun aktivnosti, zrela vjera, bezgranična ljubav prema Isusu. U blaženom se Carlu Acutisu nalazi ludilo ovoga vremena, ali s perspektivom vječnosti, a ne stvari ovoga svijeta. Možda je u tomu njegova privlačnost, a u tomu su i odgovori koje brojni mladi pronalaze u njemu, o čemu svjedoči zanimanje koje pokazuju, kao i hodočašće na njegov grob koji se nalazi u Svetištu ogoljenja svetoga Franje u Asizu.

Franjo i Carlo zajedno

Sinoć je, nakon večernje mise, asiški biskup mons. Domenico Sorrentino, otvorio grob Carla Acutisa, nekoliko dana nakon inauguracije „vrata svetoga Franje“, ponovno otvorenih nakon 800 godina kako bi se vjernicima omogućilo da ponovno prožive gestu kojom se Asiški siromašak lišio svih zemaljskih dobara. Mjesta svetoga Franje i tijelo blaženoga Carla – rekao je biskup Sorrentino – putovi su susreta s Gospodinom. Njihove slike, postavljene zajedno na ulazu u svetište, upućuju na Isusa.

Biskupova je želja da ta svijest potakne sve hodočasnike koji dolaze u svetište, ohrabrujući ih da se otvore svjetlu evanđelja i da duboko dožive vjeru. Tijelo blaženoga Carla bit će trajno izloženo.

Svjetionik

Carla Acutisa je blaženim proglasio kardinal Agostino Vallini, u Asizu 10. listopada 2020., 14 godina nakon njegova preminuća zbog fulminantne leukemije. U propovijedi, koju je održao pred Carlovim roditeljima, majkom Antonijom i ocem Andreom, kardinal je podsjetio kako je Carlo za mnoge bio 'svjetionik', ali i uzor snage, stran svakom obliku kompromisa, svjestan da je, kako bi ostao u Isusovoj ljubavi, evanđelje potrebno živjeti konkretno, čak i ako je za to potrebno ići protiv struje – rekao je tada kardinal Vallini.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram