Tražite najprije Božje kraljevstvo

11 svibnja, 2021

Evanđelist Matej nam je napisao da najprije tražimo Božje Kraljevstvo, i da će nam onda sve ostalo biti nadodano.

Ako smo zabrinuti, zaneseni, zaokupljeni svakodnevnim življenjem, obavezama i sličnom, a sve u cilju da nešto stvorimo materijalno, ili nematerijalno, da postanemo drugačiji da se promijenimo, u svim tim slučajevima nećemo moći obratiti pažnju na Boga.

Naše oči trebaju biti usmjerene k Bogu Ocu, i to ne smijemo ispustiti iz vida! Bog Otac je taj koji će učiniti da postignemo to što želimo. To jest, bit će Božja volja da li ćemo postići to što želimo ili ne, ali svakako, to ćemo postići uz Božju pomoč. Ako je Božji plan da ispunimo svoje sanje, to će se dogoditi. Nikako ne smijemo zaboraviti da čovjek snuje, ali Bog odlučuje.

To je zato jer naš stvaratelj zna bolje od nas što nam treba. Njegovi planovi za nas su bolji od naših planova. To ne znači da moramo biti sretni i uspješni na zemlji. Bitno je da postignemo konačno spasenje. Uostalom, i naša nebeska Majka Marija je rekla svetoj Bernardici u Lurdu da joj ne može obećati da će biti sretna na zemlji, ali na nebu da.

Osim toga, Bog nam uvijek da i više nego što smo očekivali. Da li se možete prisjetiti trenutaka kad ste se tako dobro osječali? Kad ste osjetili koliko ste svega dobili, koliko vam je zapravo puno bolje ngo što ste mislili i očekivali? Da, Bog ti da i više od onog što očekuješ i za što se moliš!

Važno je pritom moliti se dragom Bogu, biti u stalnom "kontaktu" s Bogom, ne smije se zanemariti odnos s Bogom. Ako na primjer deset dana ne ideš u crkvu, ne moliš se, ne čitaš Bibliju, nekako kao da osjećaš da si se udaljio od Boga. Ali ne činiš ti to namjerno nego te jednostavno život pritišće obavezama, da ispuniš svoje egzistencijalne potrebe. Osjećaš kao da te svi pritišću obavezama sa svih strana, posao, obitelj, društvo, dom. A ti zapravo samo želiš u svom životu sve staviti na svoje mjesto, da možeš mirno živjeti ovaj zemaljski život.

Prisjeti se dakle što ti je zbilja važno: Bog! I onda će sve brige, obaveze, problemi, sve će se početi rješavati. No, ne "samo po sebi". Ne, nego po Božjem djelovanju. Ali, po Božjem djelovanju kroz tebe!

Ti se mučiš i trudiš, to Bog radi preko tebe za tebe. I onda ćeš osjetiti toliko milosti, ljepote, osjetit ćeš toliko svega. Bog će ti dati i više od onog čemu si težio!

Ali zato prvo traži Bog i njegovo kraljevstvo, i onda će ti sve ostalo biti nadodano!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram