Vodi me, Bože, da se ne izgubim

28 svibnja, 2021

Lako se izgubiti, lako je skrenuti s puta, zato te molim, Bože, da čvrsto budeš uz mene. Bezbroj situacija i stvari nam odvlače pozornost u današnjem svijetu. Postalo je preatraktivno živjeti sa svim mogućnostima, a posebno materijalnim. To prijeti da nas odvuče od tebe.

Kad samo pogledamo, na primjer, mobiteli, koji su postali jako privlačni radi svojih bezbrojnih mogućnosti, sa svojim izuzetnim aplikacijama. Pa su to onda društvene mreže koje nam jako mnogo odvlače pozornost od onog što je bitno u životu. Tu je i televizija koja nam nudi beskrajne mogućnosti programa. Tu je i kompjuter, laptop, internet, imamo mogućnost gledati što god hoćemo, kad god hoćemo.

Ovo su samo neke od stvari koje nam odvlače pozornost od tebe, Bože, ali zaista, bezbroj je stvari koje nam odvlače pozornost. Od materijalnog, od putovanja, od beletristike, od romana, od raznoraznih rekreativnih tečaja.

Hvala ti, Bože, što si nam dao darove Duha Svetoga mudrost, znanje, pa živimo u društvu koje je sposobno razvijati se. I cio ovaj razvoj može biti sasvim u skladu s tobom. Štoviše, jako nam pomaže u svakodnevnom životu. No, nikako ne smijemo smetnuti s uma da nam, Bože, uvijek i u svakom trenu upravo ti trebaš biti srž cijelog našeg života i življenja.

Zato te molimo da se ne izgubimo u današnjem svijetu. Molimo te, Bože, da nam pomogneš odmaknuti sve ovo materijalno od nas, sve televizije, mobitele, aplikacije, internet, sve sve, i da se u miru i tišini možemo dosta vremena u danu posvetiti tebi.

Zaista, dragi Bože, postoji realna mogućnost da se izgubimo u bogatstvu koje nudi današnji život. Postoji realna mogućnost da u velikom uživanju materijalnog i modernog zanemarimo da se posvetimo tebi. Ima mnogo ljudi koji će reći da nema veze ako ti se ne posvećuju jer su oni vjernici. Znamo da nije dovoljno reći da smo vjernici. Moramo provoditi vrijeme s tobom. I to ne zato što si nam ti to, dragi Bože zapovjedio, nego zato što želimo što više vremena provodit s tobom!

Kad nam se život jako ubrza, zaustavi nas, Bože. Molimo te, uspori nas. Pomozi nam da pravilno organiziramo svoje življenje i da uvijek možemo puno vremena provoditi s tobom. Nema ljepšeg osjećaja nego biti u društvu s tobom nebeski Oče, i s tvojim Sinom, našim Gospodinom Kristom. I s tvojom službenicom, a našom nebeskom Majkom Marijom, i s cijelim nebeskim stolom svetaca.

To želimo, to nam, Bože pomozi. Odvrgni nam pogled od današnjih materijalnih stvari, i usmjeri nam pogled k nebu!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram