Krist ti daje mirno more

31 ožujka, 2021

Usporedba našeg života s morem je izuzetno dobra. More može biti mirno i uzburkano, baš kao i naš život. Kad je more mirno, nema većeg mira da dušu čovjeka nego kad se prepusti i osjeća taj mir. S druge strane, uzburkano more izaziva nemir čovjeku u duši, i kad vidi olujno more, čovjek samo želi da je što čvršće svojim stopalima na sigurnom. Uzburkano more je opasno, i čovjek može izgubiti život u uzburkanom moru.

Doživimo zato more kao naš život, da težimo miru, mirnom moru, odnosno mirnom životu. Da nam duša bude u miru, pa da nam sve u životu bude ljepše. Ali kako postići taj mir? Jedna od osnovnih stvari je prepustiti se Bogu u nebesima, i Gospodinu Kristu. Kad uletiš u nemiran period života, zatvori oči, zazovi Krista, osjeti njegovu riječ. U tren bi ti trebao doći mir.

Što je vjera u Božju moć jača, i što si ustrajniji u traženju mira u Krista, to ćeš ga čvršće naći. Krist uistinu nudi mir u nemirnom svijetu. Uostalom, zašto je Isus svojim učenicima rekao na odlasku u nebu "moj mir vam dajem"? Tako i kad odlazimo u crkvu na svetu misu, euharistija i počinje i završava s "Mir s vama". Toliko nam je mir potreban, ali nažalost, tako malo o miru razmišljamo.

Isus je počeo svoje misionarsko djelovanje pozivajući nas da obuzdamo gnjev. Gnjev je bio "prva korekcija" na koju nas je Krist pozvao da je ispravimo u našim životima. Zašto? Zašto što kad je čovjek gnjevan, u njemu ključa pakao i nemir. Kao što vidimo, nisu samo životne situacije koje nama dolaze u susret krivac našeg nemira, nego i mi sami budemo veliki krivac svog nemira. Jer smo oholi, jer smo tašti, jer smo prepotentni. Ili drugim riječima, nismo pokorni, nismo ponizni.

O kako ti Krist može dati mir, samo ako se prepustiš!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram