Papa Franjo u dobrom stanju nakon operacije

7 srpnja, 2021

Papa Franjo je u dobrom stanju i budan je – rekao je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni, u priopćenju o Papinu zdravstvenom stanju nakon, unaprijed planirane, operacije kojoj je bio podvrgnut u nedjelju navečer.

Papa Franjo je u dobrom općem stanju – rekao je Bruni – budan je i diše spontano. Kirurški zahvat zbog divertikularne stenoze debelog crijeva, izveden u nedjelju 4. srpnja, navečer, uključivao je lijevu hemikolektomiju, a trajao je oko tri sata. Što se tiče Papinog boravka u Poliklinici Gemelli, predviđa se oporavak od oko 7 dana, ako ne bude komplikacija – rekao je Matteo Bruni.

Bilo je dovoljno da Tiskovni ured Svete Stolice u nedjelju poslijepodne objavi vijest o odlasku pape Franje u bolnicu, da iz cijeloga svijeta, posebno putem društvenih mreža, stignu poruke naklonosti, blizine i željā za brzo i potpuno ozdravljenje. Među njima izdvajamo poruku ekumenskoga carigradskog patrijarha Bartolomeja I. koji je uputio bratske želje za brzim oporavkom. Patrijarh je zajamčio svoje molitve, pouzdajući se u uspjeh operacije, da bih Vas – kako je napisao –ponovno vidio kako bismo zajedno obavljali prijeko potrebno poslanje jedinstva na koje nas Krist poziva.

I poruka na Twitteru sunitskoga imama Ahmada al-Tayyeba iz Sveučilišta Al Azhar potvrdila je bratsko prijateljstvo koje ih povezuje, sa željama upućenima – kako je napisao – „dragom bratu“ za brz oporavak koji će ga vratiti njegovoj misiji za čovječanstvo.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram