Težak je križ, ali vjera neka bude jaka!

22 veljače, 2022

Mnogima je zaista teško nositi križeve koji su im nametnuti, pogotovo one za koji nisu sami krivi, kao na primjer bolest i slično. Čovjek zaista propati i ne uživa u zemaljskom životu, ili uživa puno manje, ali mi je život više protkan patnjama i zahtjevnim borbama.

Izuzetno je važno ne gubiti vjeru i nastaviti nositi križ. Nije lako malom čovjeku dokučiti beskonačnost koja nas čeka i nebeskom uživanju. Da to možemo dokučiti, možda bi bilo lakše nositi križ.

No zato se vjera i naziva "vjera", jer ne znamo, ali vjerujemo! Trebamo vjerovati u vječnu nagradu i radosti kad budemo sjedili u nebu za stolom svetaca.

Važno je također sve prihvatiti jer je sve to ujedno Božja volja. Dakako da nije problem ako izrazimo Bogu našu želju da nam olakša muke. Uostalom, i sam naš Gospodin Isus je u vrtu Getsemani molio Boga da ako je moguće da ga zaobiđe ta čaša. No, uvijek iznova moramo ponavljati da mora biti Božja volja, a ne naša!

Dakle, vjera neka ti bude jaka i uz tu vjeru ćeš nadvladati neke svoje borbe, a neke druge ćeš lakše prihvatiti. Svakako ćeš jasnije vidjeti dan na kraju tunela ako se odvikavaš od neke ovisnosti i uz moliš Isusa da te prati na tom putu, da ti daje snage. Svaka borba je teška. Uostalom, zato se i zove borba!

Ali mi na svojoj strani imajmo Presveto Trojstvo da nas snaži. Glavu gore i naprijed!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram